Az egyesületről

Az egyesület 1997. 07. 17-én alakult a környékbeli Horgászegyesülethez tartozó Levéli  tagokból. A szervező munkát követően 1997. 09. 01-én került bejegyzésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróságon, mint:

 Levéli Horgászegyesület.

Az egyesület jelenlegi vezetése:

                                       Elnök: Blümel Ottó
                                       Titkár:
Csúcs Mihály
                                       Gazdasági felelős: Csiba Ernő
                                       Ifjúsági- és verseny felelős: Hofbauer Károly
                                                      Boros László

                                       Felügyelő biz. elnöke: Horváth Lajos

Amit az egyesületről tudni érdemes:
 
Az egyesület   (9221 Levél Alsófő u. 9.) címen érhető el. Célja a horgászmozgalom megőrzése, tagok horgászérdekeinek képviselete,a horgászsport fejlesztése,pihenés és kulturált szórakozás megteremtése. Tevékenyen közreműködik a természet- és környezetvédelmi feladatok ellátásában, a vizek tisztasága és a természet védelmében.
Lehetőséget biztosít tagjainak a horgászattal összefüggő szakismeretek gyarapításában. Horgászversenyeket és más szabadidős programot szervez. 
Kiemelt figyelmet fordít a gyermek- és ifjúsági horgászok nevelésére.

A horgásztó anyaggödörként volt fenntartva. A tó meder tulajdonságait és sajátosságait egy rehabilitáció során 1996-ban nyerte el. A vízfelület 1,6 hektáron fekszik. A tó átlagos vízmélysége vízállástól függően 1,5-3 m, de helyenként meghaladja a 4métert is.

Meder kavicsos vékony iszapréteggel borítva, található benne akadós rész, ami a halaknak ivóhelyének alakítottunk ki és remek búvóhelyet biztosít. A tó vízutánpótlását a csapadék és a közelben lévő folyók talajvíz mozgása változtatja. Ennek eredménye, hogy a vízállás évszakonként változik. A víz minősége egyébként nagyon jó.

A tó és környezete nagyon gazdag növény,- és vadvilággal rendelkezik. A falu közelsége lehetővé teszi, hogy éjszaka közvilágítással meg van világítva.
A környezet és a környék teljesen természetes és csendes. A pihenés, a szabadban történő sütés-főzés lehetősége megoldható.  

Vizünkben szinte az összes tavi hal megtalálható. Telepített halaink ponty, amur, keszeg, süllő.

Vendéghorgászok számára napijegyet április 01-től adunk a ki, ami napkeltétől napnyugtáig szól, melyet a Sport Büfében lehet megvásárolni ( Levél Szövetkezet út 15). 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, látogasson el hozzánk, győződjön meg személyesen a fent leírtakról, a horgászati és pihenési lehetőségekről. Legyen visszatérő vendégünk!

Fórum